Verlies verweven in je leven

Leer om rouw en verlies te verweven in je leven

Stel je voor dat je als mens, een verlies aan de dood, verlies van werk, gezondheid of relatie mee maakt en je daardoor onrustig en uit balans bent. De indruk krijgt dat jouw leven stil staat terwijl anderen het weer oppakken. Je geen afscheid kan nemen van het verlies. Dat hoeft ook niet. Het mag als onderdeel van jouw leven met je mee.

Hoe helpend zou het zijn als je weer in balans komt en inzicht krijgt in het verloop van jouw rouwproces. Leert jouw verlies te verweven in jouw leven.
Hierdoor minder twijfelt en minder onzeker bent en meer rust ervaart. Handvatten krijgt in het omgaan met verlies en rouw, zodat je weer verder kan met je leven.

Rouwtraject

Als je besluit om met mij een traject aan te gaan, kan je rekenen op mijn volledige en oprechte aandacht. Een luisterend oor zonder (voor)oordeel. Een deskundige op het gebied van rouw en verlies. Als een coach loop ik met jouw verhaal mee, vraag door als het niet helemaal duidelijk is. Hierdoor krijg jij overzicht in jouw verhaal. Verlies hoef je niet meer te verwerken of los te laten of een plekje te geven, maar het mag met je mee en verweven worden in je leven. Je bent namelijk ook wat je verloren hebt.

Interventies

In het traject maak ik gebruik van verschillende technieken. Kies ik de interventie die het beste bij jou als persoon past. Een aantal van deze interventies staan hieronder.

- Psycho-educatie over het rouwproces geef ik altijd, daardoor komt er meer helderheid bij jou.
- Vaak maak ik samen met jouw een genogram van je familie en kijken we hoe er om werd gegaan met verlies en rouw. Dat is heel verhelderend
- Soms maak ik een overzichtskastje met jou om te inventariseren wat er allemaal speelt in jouw leven. Een voor een lopen we de planken en laatjes af om te kijken wat er mee moet gebeuren.
- Creatieve interventies zoals tekenen kunnen helderheid brengen in soms moeilijke situaties door terug te gaan naar het begin.
- Ontspanningsoefeningen op basis van mindfulness en zelfcompassie om in deze
- Tijd goed te kunnen ontspannen.

Vertrouwen

Als laatste is het ook heel belangrijk dat wij elkaar wederzijds vertrouwen, want alleen dan kunnen we met elkaar werken. Dan kan dit traject jou meer inzicht en rust brengen, zodat je weer verder kan met je leven. Kan je rouw en verlies als een draad verweven in je leven ?

Ja, je kan het verlies leren verweven in je leven. Dit kan meer ruimte aan jouw rouw geven zodat het weer kan stromen. Want ook dat wat je verloren bent hoort bij jou.
Neem contact op met mij zodat we samen aan het werk kunnen gaan.